"Tunneasioissa olemme lukutaidottomien tasolla. Meille on opetettu kaikenlaista piin neliöjuuresta ja hitto ties mistä, muttei sanaakaan sielusta. Olemme pohjattoman tietämättömiä sekä itsestämme että muista."

Ingmar Bergman

perjantai 5. elokuuta 2011

Unelmien Itsetutkiskelua, Teidän arvioitavaksenne

Viime päivinä on mielessä ollut vaikka mitä uutta kirjoitettavaa, mutta hoitohuoneen sivujen luominen ja itse huoneen laittaminen ovat vieneet suurimman osan ajasta ja energiasta. Olisi asiaa siitä, kuinka oivalsin enemmän sanontaa "kaikella on tarkoituksensa", myös negatiivisilla asioilla kuten sairauksilla, ja muutamia ihmeellisiä sattumiakin pitäisi kirjata muistiin. Mutta kirjoitan kuitenkin työhön liittyvästä asiasta, kun tuo työ nyt niin tapetilla on ollut...

Jo hoitohuoneen ideointi vaiheessa ajattelin, että painotan työtäni jatkossa mahdollisuuksien mukaan henkiselle puolelle. Ajattelin, että jossain vaiheessa alan pitää meditointi-iltoja ja muita teemailtoja sekä erilaisia ryhmiä esim. Uniryhmää, jossa keskityttäisiin unien muistamiseen ja tulkintaan. Koko ajan olen ajatellut, että tällaiset ryhmät siintävät jossain kaukana, vuosien päässä.

Nyt mieleen kuitenkin on kehkeytynyt idea ryhmästä, jonka voisi nimetä vaikka Itsetutkiskelulla Unelmiin -ryhmäksi, tai jotain vastaavaa. Tätäkin ajatusta olen yrittänyt muutaman kerran vaimentaa, mutta koska se sinnikkäästi palaa mieleen, olen sitä jonkin verran työstänyt. Kysyin myös omilta enkelikorteiltani ohjausta asiaan ja sain "seikkailu"-kortin (nyt kortit ovat työhuoneella, joten en voi sanatarkasti teille sitä kertoa), joka kannusti seuraamaan ideoitaan. Niistä voisi kehittyä jotain kannattavaa. Tällainen ajatus siitä kortista mulle jäi. Lisäksi olen puhunut ideasta kahden henkilön kanssa, joista molemmat ovat aikoneet tulla ryhmään, jos sen perustan :)

Joten tässä perusajatusta tulisi Teidän arvioitavaksi. Ryhmään tulisi 5-7, ehdottomasti maksimissaan 8 henkilöä, jotta jokaisen ääni pääsee kuuluville. Ryhmässä täytyisi vallita täydellinen vaitiolo ryhmän ulkopuolella ja luottamus toisiamme kohtaan, jotta jokainen voisi todella heittäytyä mukaan. Tietysti omasta kehityksestään saisi puhua muille, mutta ei toistemme asioista eikä oikeastaan edes nimistä. Tarkoitus olisi tutkia Itseä eri tavoin, eri näkökulmista. Ryhmässä ei olisi psykologia tai terapeuttia vaan kaikki kehitys perustuisi omaan pohdiskeluun ja vertaistukeen. Jos jollakin ilmenisi tarvetta terapialle, sinne ohjattaisiin ryhmän myötävaikutuksella.

Ryhmä kokoontuisi ehkä kerran viikossa, tai kerran kahdessa viikossa. Ajattelin ensin, että tunnin ajan, mutta todennäköisesti tunti olisi liian vähän, kaksi tuntia voisi olla parempi. Tapaamisten kulku olisi jotain seuraavaa: alkuun meditaatio eli mielen hiljentäminen ja katseen kääntäminen sisään päin, sitten sen kertaisen teeman esittely (esim. elämäni merkittävät vaiheet tai mitä on itsetunto) josta käytäisiin keskustelua, sitten jonkinlainen toiminnallinen osuus (maalaamista tai piirtämistä, muovailua, draamaa, kuvakollaasin kokoamista, mitä vain) koskien päivän aihetta(esim. maalaus siitä, miltä näyttää Minun Itsetuntoni), sitten tuntemusten ja heränneiden ajatusten kirjaaminen Unelmieni-kirjaan ja lopuksi jälleen hiljentyminen ja energian kerääminen, jotta jaksaa seuraavaan kertaan. Tavallaan muoto on vähän sama kuin kehityspiirissä, mutta tässä ei tavoitettaisi Henkimaailmaa vaan Omaa Itseä.

Tavoitteena olisi tutustua Itseensä paremmin. Oppia kuulemaan Omia Tarpeita ja erottamaan ne ulkopuolelta tulevista paineista. Löytää Omat Kipupisteet, hyväksyä ne ja antaa anteeksi Itselle ja Toisille. Lopulta tarkoituksena olisi tähdätä löytämään Omia Unelmiaan, niitä joita Itse TODELLA tahtoo. Kaiken tämän seurauksena elämään tulisi enemmän tasapainoa, onnen tunnetta, tyyneyttä, mielenrauhaa ja läsnäolon voimaa. Jokainen meistä tarvitsee Unelmia ja Tavoitteita, myös ne meistä, jotka ovat tyytyväisiä tämän hetken elämäänsä. Jos lakkaa unelmoimasta, elämä jähmettyy.

Minä siis keräisin ryhmän, tekisin ohjelmalle perusrungon(, joka tietysti eläisi ryhmän tarpeiden mukaan), ja hankkisin tarvittavat materiaalit. Jokaiselle tulisi oma, tyhjä muistikirja, josta lähdettäisiin tekemään Unelmieni-kirjaa. Sinne voisi kirjata meditaatiossa heränneitä ajatuksia, keskusteluista saatuja vinkkejä, toiminnallisen osuuden tuomia tuntemuksia ja myös muuta, ryhmätapaamisten ulkopuolella tapahtuneita asioita vaikkapa uniaan tms. eli ihan mitä tahansa Omaan Itseen liittyvää. Jokaiselle kerralle järjestäisin myös vähän pientä tarjottavaa; teetä ja kahvia, hedelmiä, suklaata, jotain.

Ja nyt haaste Teille, jotka tätä blogia luette. Toivoisin saavani palautetta tälle idealle. Tulisitko Sinä tällaiseen ryhmään (en siis tarkoita mitään sitovia ilmoittautumisia :D)? Miksi tulisit? Miksi et tulisi? Saitko jonkin idean ohjelman sisällöksi? Mihin suuntaan kehittäisit tätä ideaa? Mitä olisit valmis maksamaan? Tämä hinnoittelu on ehkä kaikkein vaikein asia minulle. Koen, että saisin itse tästä tosi paljon, ja siksi on vaikea periä tällaisesta rahaa. Ajattelin kuitenkin jonkinlaista maksua, jotta voin ajatella tätä itselleni työnä, ja tietysti kattaakseni materiaalihankinnoista aiheutuvat kulut. Ehkä maksu olisi per käynti eikä könttäsumma, jotta joltain kerralta voisi tarvittaessa olla pois menettämättä rahaa, tai leikin voisi jättää keskenkin, jos ryhmä ei tuntuisi omalta. Mitä olet tästä mieltä?

Jättäkää ystävällisesti kommentteja, vaikka anonyyminakin tai jollain nimimerkillä, jos ette halua omaa nimeänne kertoa. Toivon, että jätätte myös perusteluja, varsinkin kriittisiin palautteisiin. Jos palaute on vain "ihan paska idea." niin myönnän jo etukäteen, että paha mieli tulee. Mutta jos sille jättää perustelunsa, niin olen valmis sellaisenkin palautteen vastaanottamaan.

Muutenkin ajattelen, että voisitte kommentoida tekstejäni muulloinkin kertoen ehkä omia pohdintojanne tai kokemuksia sen kertaisesta aiheesta. Niitäkin voi jättää anonyyminä. Kommenttiosioonkin voisi kehittyä sillä tavalla mielenkiintoisia keskusteluja. Ja minä voisin saada niistä uutta ajateltavaa. Mutta toki saat lukea blogia jättämättä ikinä yhtään kommenttia, edes tähän tekstiin :)

Nyt kun luen tämän tekstin itse niin huomaan, että tämä Ryhmä-idea on todella pitkälle muotoutunut, vaikka aloittaessani tätä kirjoitusta näin sen vain sekavana könttinä mielessäni. Ehkä tästä todella tulee jotain :) Jään todella mielenkiinnolla odottamaan, mitä sanotte tästä!

3 kommenttia:

  1. Hei ihana ajatus tuo ryhmäjuttu! :) Minusta aivan loistava, koska ennenkaikkea Itsensä tunteminen ja ymmärtäminen on kaiken perusta, ja se mikä se Oma sielunmatka on. Minulla kyllä kiinnostaa oikeasti! Ja vitsi mie niin ootan et pääsen sinun juttusille ku tuun Suomeen :) <3

    Niin, ja se piti sanoa vielä, että oon saanu näistä sinun teksteistä paljon voimaa ja ajatukset itselläki lähteny rullaamaan. Näistä saa semmosta positiivista energiaa, itellekkin tulee semmonen olo et "nyt mieki haluan kehittyä ja tehdä juttuja mistä tykkään!" :) Että on tosiaan ollu mulle ainaki positiivinen vaikutus. Ja minusta on niin ihanaa muutenki ku alotit tämän blogin, ku mie oon mielessäni toivonu sitä jo pitkään :) hih!

    Enkeleitä sinne! <3

    p.s aivan ihanainen työhuone! <3 Just sinun näköistä juttua oot kyl alkanu tekemään, oon niin onnellinen sinun puolesta :)

    VastaaPoista
  2. Mulla tuli sellainen tunne et haluisin päästä mukaan! On jotenkin kauhean vaikeaa saada käännettyä katsetta sisäänpäin. Sen taidon todella haluan oppia!

    Ihanaa seurata tuota sinun ja enkeleiden yhteistyötä! <3

    VastaaPoista
  3. Valmiiltahan tämä kuulostaa ja mukana ollaan! Varmaan aika paljon tulee sitä joustoa ja muovautumista sitte kun ryhmä on perusettu ja olemassa. En keksi yhtään järkevää syytä miksi kenenkään ei pitäisi tutkia nimenomaan itseään. Mielenkiintoinen seikkailu todellakin!

    VastaaPoista